Låt oss stråla samman

Kära medmänniskor!

Vill tillkännage att det vi kallar vardag har öppnat upp nya möjligheter för arbete på New Swedish Medicine. Alltså vilken sommar! Den lämnar ingen oberörd och mina astrologvänner pratar om en uppvärmning av hela galaxen som leder till intressanta klimatförändringar och ett fortsatt uppvaknande då fysisk energi träffar oss i allt högre utsträckning. Är det lätt och skönt varje dag? Absolut inte. Vi får nu användning mer än någonsin av våra verktyg yoga, meditation, andning eller vad som helst som försätter oss i stillhet. Vi får upptäcka att varje val vi gör får direkta kosekvenser, varje tanke och uttalat ord, om man nu vi tala klarspråk. Så spännande. Så skakande och outhärdligt. Så otroligt lätt, om man vänder på det. Om vi kan acceptera vår fulla potential och rikta våra skor dit vi alla behöver gå, tillsammans.

Jag fortsätter att undervisa nu i sommar och höst, närmast nu fre-sön en kurs på Näringsmedicinska skolan i stockholm om vitaminer, mineraler och detox. Med en tvist av vad som faller mig in som vanligt.
Sedan åker jag till Frankrike och avnjuter ett "Grow a new body program" tillsammans med Alberto Villoldo, samma program som vi själva erbjuder i Costa Rica i oktober, det finns några platser kvar 7-13 för den som behöver ett inre och yttre äventyr (ofta en kraftfull kombination)

5-9 september inleder jag årets aromaterapiutbildning som handlar om hur vi kan läka vår fysiska kropp och psyke med eteriska oljor och en rad behandlingsmetoder att stoppa i sin lilla verktygslåda. Energimedicin är en stor del av utbildningen. Du får ett diplom med rubriken "Medicinsk Aromaterapeut" efteråt och har vips fått ett nytt yrke, eller så gör du det för din egen skull, som en inre och yttre resa mot självläkning. Vill du gå den och har missat grundkursen så går det att lösa om du kontaktar mig så snart som möjligt.

Just det! 1-2 september kommer ju innan, då blir det helgkurs på Nordiskt Näringscenter om inflammation och smärta och hur vi ska hantera detta med hjälp av magiska läkeörter. Ja, eller vanliga ogräs. Varför värker vi så förbannat? Anatomisk genomgång och förklaringsmodeller. Fysiskt, psykiskt och andligt perspektiv.

Nu kanske jag har förmodligen uppnått max antal tecken så jag får peta in det här i bloggen istället, ska försöka väcka den till liv igen. På hemsidan www.newswedishmedicine.se. Det finns mer att läsa om i höst snart!
En tugga i taget, så ätes en stor elefant.

Med Kärlek, Lisa Kock

Ursäkta en liten brandfackla men jag kan inte låta bli. Många av våra kvinnoförebilder och idoler skriver just nu om kroppsideal, att vi behöver acceptera oss själva i våra svällande kroppar. Jag tror att acceptans är ett fantastiskt sätt att minimera det personliga lidandet, det tror jag verkligen. Jag tror att vi skulle må så mycket bättre psykiskt om vi kunde älska våra rynkor och valkar och hängmagar och bröst som pekar hit eller dit eller ingenstans. Men. Vi är som folk överviktiga. Det är ett faktum. Då hjälper det föga att skrika fuck alla ni som springer marathons och hänger på gymmet och stressar ihjäl oss andra som sitter här med vår skitmat och gillar läget. Men vad är det vi försöker gilla? Diabetes typ 2? Ökade hjärt- och kärlsjukdomar? Ett blodsocker som studsar hit och dit och skapar kaos i hela hormonsystemet? En betydligt kortare livslängd? Det är som om vi tror att fysisk hälsa är separerat från den psykiska? Eller? Tarmen och hjärnan är bästa polare, det vet vi nu. Vi vet att stress och felaktig kost gör att hjärnan känner sig missnöjd. Missnöjet projicerar vi sedan ut på vad helst i vår omgivning, och vi tenderar att börja med vår egen spegelbild. Vi känner oss fel. Att känna sig fel kan vi inte enbart skylla på ett vrickat yttre ideal, utan på en rubbad inre kemi. Och hur balanserar vi den? Inte genom att äta mer socker, tomma kolhydrater och tillsatser. Inte genom att dricka mer läsk och alkohol. Jag säger inte det för att vara duktig, utan för att  jag tror att det är sant. Jag säger inte att övervikt och fetma är ett sämre eller skamligare mönster än något annat självdestruktivt mönster, men det är fortfarande ohälsosamt och ångestframkallande. Förstår ni mig när jag säger att det är ångestframkallande även om vi skulle bortse från själva utseendet? Inte ens om vi blev blinda skulle den känslan elimineras. Därför, tänker jag, är inte enda vägen att gå den att acceptera situationen som den ser ut. Med en sann självacceptans kommer också självrespekt. Självkärlek. Om jag älskade mig själv skulle jag aldrig vilja göra mig själv illa! Om vi vill få en skön känsla inför oss själva behöver vi äta mindre skit och mer näring. Vi består i stort sett av bakterier som jobbar tillsammans i ett helt unikt ekosystem. Dålig kost utrotar våra inre arter. Vi accepterar inte på samma sätt utrotning av bergsgorillor och tretåiga hackspettar, eller gör vi det kanske? Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Läs hela inlägget »

Nu äntligen har jag i praktiken släppt alla band till "Naturreservatet" och Mosebacke Hälsocenter. Det tog ett tag. Hade en trevande fot i New Swedish Medicine och den andra dinglande kvar i det förflutna. Anledningen till att vi valt ett engelsk namn för det nya företaget är att vi jobbar mer och mer också utomlands med våra retreater i Chile och i Costa Rica. Men även mycket på Ingarö, 35 minuter från Slussen i Stockholm.  Det är samma gamla vanliga verksamhet med kroppsbehandlingar, ryggkonsultationer och medicinsk yoga. Jag frossar som vanligt i medicinalväxter från hela världen som jag blandar superduper- mediciner av och sortimentet av näringsmedicin är detsamma som när vi hade butiken. Nytt för i år är att vi börjat jobba med Shamanska Healing behandlingar, vilket är oväntat roligt och helt fantastiskt. Det strömmar in bokningar från människor som inte riktigt vet vad de ger sig in på, och vi behandlar utifrån det där okända, okontrollerbara, där det som ska hända händer. Det är svårt att förklara, det är som att doppa penseln i en burk magi och börja måla. 

Under aktuellt kan du följa vad som händer med kurser, utbildningar, behandlingserbjudanden och retreater. Så är tanken!
Livet är magiskt.

Lisa Kock

Läs hela inlägget »