utbildningar

I Sverige och costa rica

ÖRTMEDICIN -
UTBILDNING
I FEM STEG

Örtmedicin är den läkemetod som fortfarande används mest i världen. Intresset för växters läkande egenskaper har ökat de senaste åren. 

Denna utbildning bygger på kunskapen om folkmedicinens läkeörter. Under kursen går vi in på örter som förebygger ohälsa, och andra som behandlar mer akuta eller kroniska symptom. Det är helt fantastiskt hur medicinalväxter, när vi arbetar med dem i dess rena form, kan påverka vår hälsa, både fysiskt, mentalt och psykiskt. Syftet med utbildningen om våra läkeörter är också att bevara kunskapen som håller på att gå förlorad i Sverige, då många örter blir förbjudna på marknaden eller blir klassade som läkemedel och slutar säljas.
Örtmedicinen är folkets medicin, och vi vill göra den tillgänglig för alla.

Läkeväxter finns att köpa både i torkad form och  som örtextrakt i flytande form. Givetvis kan du plocka örter själv ute i naturen. Under utbildningen lär du dig hur du enkelt kan tillverka egen medicin, i form av terapeutiska teer, tinkturer, omslag, medicinsk vinäger och annat.

I utbildningen ingår:
Grundkurs, örtmedicin för husbehov och kunskapen om att tillverka egna mediciner.
Steg 1. Örter för mage, matsmältning och ämnesomsättning
Steg 2, Stress, utbrändhet och depression 
Steg 3. Lust, fertilitet, graviditet och barn
Steg 4. Värk, smärta och inflammation 

Lärare  Lisa Kock, som jobbar på heltid med Alternativa behandlingsformer samt ört- och Näringsmedicin. Lisa Jobbar holistiskt, och undervisar just utifrån ett helhetstänk, där vi intresserar oss för orsaken till en problematik för att kunna läka ut sjukdomar eller symptom från grunden. Hon väver samman kunskapen om medicinalväxter med basmedicinsk fakta, så att vi förstår hur och vad exakt vi behandlar.

Kostnader för utbildningen i örtmedicin är
13 000 kr (5 avbetalningar á 2 600 kr)
Vill man gå enstaka kurssteg kostar det 
2 700 kr per steg.

Utbildningen finns nu både i Stockholm och Göteborg. För information om datum, adress och tider,  se nordiskt.näringscenter.se
Det är även till Nordiskt Näringscenter du gör din anmälan.